Wattcycling

Wattbike. De meest geavanceerde indoor fietstrainer

Trainers: Rachel de Jong, Miranda Braat, Michael den Toom en Rob Schoots.
 

Bij WattCycling fiets je op de Wattbike. De Wattbike is de meest geavanceerde indoor fiets die er bestaat. De Wattbike meet heel nauwkeurig je prestatie en voelt aan als een echte fiets. De continue feedback die de Wattbike je geeft zorgt voor een goede controle van de trainingsintensiteit, en met de PolarView zie je ook hoe je kracht zet en kun je werken aan je traptechniek. Je wordt dus niet alleen sterker, maar ook efficiënter op de Wattbike.

Analyseer je training

Maak via je smartphone gebruik van de Wattbike Hub om je prestaties op te slaan, te analyseren en eventueel te delen (Strava e.d.). Via de Wattbike Hub krijg je ook toegang tot een uitgebreide serie trainingsschema’s en testen.

Train smarter, get faster

Trainen op de Wattbike bij de Wielerschool.NU is een gerichte methode voor alle sporters die willen werken aan hun conditie. Ongeacht je niveau. Door te trainen word je beter. Iedereen, zowel in groepsverband als individueel, traint in zijn persoonlijke trainingszones qua vermogen en hartslag.

Welke training is geschikt voor jou:


Wattbike d'Huez

De nadruk bij de WattCycling d’Huez trainingen ligt op een combinatie van langere intervallen en een lage trapfrequentie met veel weerstand. Ideaal voor de voorbereiding op fietstochten in de Ardennen, Alpen of Pyreneeën. 
Duur training: 80 minuten

Wattbike HIT

De High Intensity Trainingen bestaan uit stevige intervallen op hoge intensiteit. Geschikt voor sporters met concrete prestatiedoelen voor evenementen met hoge snelheden, sprints en demarrages. Of dat nou officiële koersen zijn of plaatsnaambord-sprintjes, deze trainingen zorgen voor topsnelheid in de benen.
Duur training: 80 minuten

Wattbike Allround

De WattCycling Allround trainingen zijn een combinatie van de d’Huez, HIT en Tri/Endurance trainingen. Alle facetten van het trainen komen aan bod.
Duur training: 80 minuten

Wedstrijdtraining:
Geschikt voor wedstrijdrijders. Programma's zijn ter ondersteuning van de renners en afhankelijk van het seizoen. Techniek, kracht, snelheid zijn allemaal zaken die aan bod komen. Kenmerkend is de hoge intensiteit van de training met een duur van 75 minuten. 

Speciaal voor de wedstrijdrijders hebben wij een doorlopend programma op de Wattbike.  Een uniek prgramma exclusief geschreven in samenwerking met en voor de Wielerschool.

Een opbouwend programma wat rekening houdt met periodisering
Train in je eigen zones; wattage en HF
3 x per jaar testen. FTP en MMP en Profiel
Verbeter je traptechniek
Vastleggen van trainingen in persoonlijke database
Trainen op de limiet

Tijden:

  • Maandag 19:00 tot 20:15 uur (Allround)
  • Maandag 20:30 tot 21:45 uur ( Schaatsers Nooitgedacht)
  • Woensdag 19:00 tot 20:00 uur (Fun)
  • Donderdag 19:00 tot 20:15 uur (d' Huez)
  • Vrijdag 9:00 tot 10:00 uur (Fun)
  • Zaterdag 9:00 tot 10:00 uur (Fun)

 

Ga naar rooster


Heb je dit al gezien?

Word FIT in 10 weken
Krachttraining Wielrenners