De Wattbike Trainingen van 7 t/m 13 november

06 november, 2022

WattCycling Allround

 
RACE WINNING INTERVALS
 
Inhoud: 5 x 5' drempeltraining
Er worden vijf intervallen van 5 minuten gedaan. De intensiteit binnen een interval is zodanig dat je demarreert, een ontsnapping rond het omslagpunt doet en afsprint om als eerste over de meet te komen.

Doel: Race winning intervals zijn simulaties van wat er nodig is om aan te vallen en weg te blijven tot de finish. Het grootste deel rij je rond het omslagpunt, maar juist de korte momenten daarboven zijn doorslaggevend voor eventueel success.

WattCycling d’Huez

 
EVERESTING
 
Inhoud: Drempeltraining
Je bepaalt bij deze training zelf de lengte van de intervallen. Wat wel vaststaat is de intensiteit in Wz 4 op een relatief lage cadans en de verhouding inspanning:rust, namelijk 2:1.

Doel: Het doel van deze training is om op een intensiteit rond het omslagpunt meerdere beklimmingen uit te voeren. Daarnaast is er ook aandacht voor het verdelen van de energie over de training.

 

Wattcycling Wedstrijdrijders

LACTATE TOLERANCE
 
Inhoud: 4 x 8' drempeltraining
Er worden vier intervallen uitgevoerd van 8 minuten, in twee verschillende smaken. Bij beide smaken is het zaak om na een korte inspanning rondom je VO2-max het niveau vast te houden net onder de anaerobe drempel.

Doel: Het doel van deze training is om onder vermoeidheid inspanningen te leveren rondom de anaerobe drempel. Hiermee wordt een fysieke maar zeker ook een mentale prikkel gegeven.

Terug naar het overzicht